Genuin mat

Genuin mat med bondförnuft.

Kyckling   Vi får kackla om pippi.
Kyckling är ett av världens äldsta husdjur och en riktig vardagshjälte! Fettsnålt, näringsrikt, klimatsmart och gott. Vi kan inte kackla nog om att svensk kyckling är noga kontrollerad och en trygg klassiker på matbordet.
Kultig knöl
Potatisen är långt från alldaglig. Den är en riktigt het potatis. Vi har mer än 550 olika sorter i Sverige med olika säsong smak, färg och struktur. Detfinns någon typ av potatis för varje tillfälle. Dessutom mer klimatsmart då den transporteras kortare än kolhydratskusinen ris. Med svensk potatis gror många möjligheter.
  Potatis
    Smart så klart med grönt.
Vårt svenska klimat och långa sommardagar ger frukt och grönt som odlas här en sällsynt god smak. Med olika sorter för varje säsong kan vi njuta av frukt och grönt dagen lång.
Bondförnuft med knorr.
När du väljer svenskt griskött får du även ett riktigt bra djurskydd på köpet. I Sverige får alla grisar behålla sin svans och det är just det som är knorren. Dessutom tycker många att svenskt griskött är sällsynt gott.
   Gris
    Styrka i hönsgården.
Vi kan faktiskt tacka äggen för mycket. Bland annat för allt nyttigt som finns i dem. Då känns det skönt att veta att vi i Sverige tar hand om våra hönor. Trygga, naturliga och kontrollerade ägg är extra goda helt enkelt.
Rent mjöl i påsen.
När vete, råg och havre får växa i välmående jordar och dricka rent vatten blir säden stark och frisk. Så när du äter bröd eller gröt här, äter du näring från välmående svenska fält.
   Havre
Lamm   Vi surrar om lamm.
I Sverige får lamm beta utomhus och det skapar öppna hagmarker där insekter, växter och andra djur trivs. När djuren mår bra blir maten godare!
Spisa skivor.
Visst är det något särskilt med en skiva svensk ost? När du t.ex. köper Grevé®, Herrgård®, Präst®, Västerbottensost®, Svecia eller ost som är märkt med Svenskt Sigill, så kan du lita på att mjölken kommer från kor som betat i Sverige. Låt ost sätta krydda på livet!
  Ost
 Ko   Kärlek till kossorna.
Svenska kor är bland de friskaste i världen. Bland annat för att de får beta utomhus under sommaren. Det är vi stolta över och det märks i köttet du äter och mjölken du dricker!